Τσιζκέικ με καραμελωμένα βύσσινα του Στέλιου Παρλιάρου
Αυτό το λαχταριστό Cheesecake του Στέλιου Παρλιάρου απολαύστε το οπωσδήποτε με τα μοναδικά καραμελωμένα βύσσινα που το απογειώνουν.
Υλικά Συνταγής
- 600 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 230 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 4 αβγά
- 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 36%
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- Για τα καραμελωμένα βύσσινα
- 100 γραμ. ζάχαρη
- 500 γραμ. βύσσινα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το φρέσκο τυρί κρέμα.
Προσθέτουμε τα αβγά, το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος 36%. Ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 190 °C για 30΄. Xαμηλώνουμε στους 170 °C για 20΄.
Ξεφορμάρουμε.
Για τα καραμελωμένα βύσσινα
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι να καραμελώσει.
Προσθέτουμε τα βύσσινα και βράζουμε για 3- 5΄.
Για τη σύνθεση
Απλώνουμε τα καραμελωμένα βύσσινα στο τσιζ κέικ και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr