Συνταγή για ρολό πατάτας με γέμιση κιμά και κρέμας ανθότυρου
Γίνεται η πατάτα ρολό; Σε αυτή τη συνταγή γίνεται και θα αποτελέσει το μυστικό πιάτο για ένα ωραίο τραπέζι.
Ο κιμάς είναι πάντοτε μια πολύ ασφαλής επιλογή, όταν θέλετε να κάνετε το τραπέζι σε κάποιον. Από την άλλη, μια μακαρονάδα με κιμά, όσο ακαταμάχητη και αν είναι, ίσως φανεί κοινότοπη ως συνταγή.
Το ρολό αυτό από τσιπς πατάτας έχει γίνει ανάρπαστο στο διαδίκτυο, από τη στιγμή που η συνταγή και το βίντεο αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εμείς πήραμε την ιδέα και αντικαταστήσαμε ορισμένα υλικά, προκειμένου να φέρουμε τη συνταγή στα ελληνικά της μέτρα.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αρχική συνταγή και πώς θα στήσετε το ρολό της πατάτας με επιτυχία.
Υλικά
6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο, χωρισμένο σε δύο δόσεις
Αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
240 γρ. φύλλα φρέσκο σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο
350 γρ. ανθότυρο
100 γρ. τριμμένο κασέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε με καλό μαχαίρι ή μαντολίνο σε λεπτές φέτες
Απλώνουμε σε ένα ταψί (20 επί 30 εκατοστά περίπου) λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα κεφαλοτύρι. Στρώνουμε τις πατάτες με τρόπο που να ακουμπά η μία ελαφρά πάνω στην άλλη, δίνοντας στο τέλος την αίσθηση λεπιών ψαριού. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι
Ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Ζεματάμε το σπανάκι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και μια πρέζα αλάτι. Αφού μαραθεί, το αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε με το σπανάκι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες
Βάζουμε σε αντικολλητικό το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τέλος, αφού καβουρδιστεί και ο κιμάς, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα μαζί με την ντομάτα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει και να δέσει για 15’ λεπτά
Στρώνουμε τον κιμά πάνω από το ανθότυρο. Πασπαλίζουμε, τέλος, με το τριμμένο κασέρι
Πιάνουμε τη στενή άκρη της λαδόκολλας και τυλίγουμε σε ρολάκι προσεκτικά με οδηγό το χαρτί. Όταν τυλίξουμε το ρολό, στρώνουμε και πάλι τη λαδόκολλα, γυρίζουμε κάθετα το ρολό και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.
Πηγή: iefimerida